Sakernas plats.

Idag hade jag bestämt mej för att städa och ta två långa promenader med hundarna.
Jag hade börjat med att röja i köket. Ja, bänkar med krukväxter, värmeljus och allt annat som hamnar där. Tidningar papperslappar och gud vet vad.
Telefonen ringde och det var T från Östersund, numera bosatt i Övik.
-Hej vi är i Drammen, tänkte ta en tur till Göteborg och Malmö. Har tänkt eventuellt fika hos er. Gå det bra?
-Klart det går bra sa jag. Ändrade helt mina planer på att ta ugnen och kylskåpet. Det får bli lite röj i hela huset.
-Ja, vi funderar ju lite på Oslo men vi får se, Jasså B är norröver. Urkullt, javisst ja det kunde man ju räkna ut.
Vi säger inget bestämt har du annat för dej så gör det. Åker vi förbi, ringer vi innan.
-OK, Ciao
Går man ensam och segar blir det lite saker där de inte ska vara. Så fram med dammtrasan, lika bra att damma där man plockar bort.
En episod från förr, kom in i mitt huvud. Det var ett annat samtal. Från ett par som bodde i Jönköping, tror jag. Om allt inte stämmer gör det inget. Det är själva saken och inte runt omkringtjosan som är det viktiga.
I vilket fall var det inte ett samtal till mej, utan till min kompis A. Det var hennes moster.
-Vi är på Centralen i Göteborg. Nu kommer vi och hälsar på.
A hade då två barn, heltidsarbetande ensamstående mor. Jag hade ett barn heltidsstuderande ensamstående mor.
Det är inte helt självklart i det läget, att ha ett tipp, topp rent och snyggt hem. Barn och arbete tar sin tid. Tvätt disk, matlagning allt ska göras själv. Denna sommar prioriterade vi lite oss själva.
Det var tvätt, tvättad och otvättad som snabbt, tillsammans med leksaker och fan o hans mormor åkte in i en garderob. Jag förmej vi tryckte igen dörren. Hade någon öppnat den hade han/hon drunknat.
Dammsugaren tjöt, jag vet inte om jag diskade. Det blev väldigt hektiskt typ i ca 45 min. Därefter kom de.
Jag kan inte låta bli att le. Själva känslan av överaskning som inte just då iallafall, var positiv.
Så var det inte med mitt samtal. Jag hade kunnat ta emot gäster utan att skämmas, men jag hade ju ändå bestämt mej för att  städa.
Städningen får mej att göra mej av med skit innombords också. Jag har varit lite less, sista tiden. Inte haft lust. Ja lusten att känna sig duktig, se resultatet. Det har varit mer tvång eller inte så heller, svår känsla.
Det blir inte så många belöningar. När man rökte, belönade man sig jämt och ständigt. Ett rum en belöningscigg, efter disken ciggen, prata i telefon ciggen. Blev det tjötigt kunde man ägna sig åt ciggen. Man rökte nog en cigg efter varje moment som blev klart. Jag blir mer röksugen på sommaren. Känslan av frihet. Fastän ett nikotinberoende är ju ett tvång inte en frihet.
Har man ett tråkigare liv som ickeröckare?
JAg lyssnar på "En timme med Marit Bergman" samtidigt som jag virvlar runt i huset.
Hon är bra och hon spelar ingen mainstream musik. Förb.. bra musiksmak har hon, enligt min mening.
När jag höll på med badrummet ringde det igen. Jag har bara detta rum kvar.
-Hej det är T, du vet, vi tog vägen om Oslo, så vi kommer inte vägen om dej..
_ Vi ses en annan gång sa jag. Ha de trevligt i Oslo, det är en trevlig by.
Jag ville tacka T för att han fick igång mej mer än jag tänkt. Allt är borta, som inte ska vara, där det inte ska vara.
Konstig mening. Kan det stå så?
En av mina tankar när jag la in en sak, i en låda, var att, om man inte haft så många lådor, kanske man inte haft så mycket onödig skit som man har. Jag är ständigt på jakt efter saker jag kan göra mig av med.
Kappsäcken är för tung. Samtidigt har jag väldigt svårt för att slänga saker. Men jag gör det ändå, kan jag leva utan prylen som jag troligen inte använt på flera år så, iväg med den. Så när vi, jag och B körde 3 lass i en släpkärra till tippen kändes det otroligt befriande. Man kan bli hög av att slänga mycket på en gång.

Cue Club.

Eftersom det blev otydligt skrivet. Det jag skrev innan detta inlägg. Därför har jag gjort litte efterforskningar så att alla skall bli nöjda och glada. :-))


Cue Club, var en pop- och rockklubb i Göteborg som startades den 4 mars 1966 av Styrbjörn Colliander och Fabian Carlsson på Norra Larmgatan 6, där Östra Nordstaden ligger idag.
Redan i augusti samma år tvingades de att stänga vilket utmynnade i kravaller mellan ungdomar och polis, men Cue Club kunde öppna igen på Köpmansgatan 52 den 19 december 1966.
Nästa flytt skedde i september 1969, då till gamla Kungsgillets lokal vid Kungstorget 14.
 Colliander tyckte aldrig att det blev någon bra "Cuestämning" i de nya lokalerna, varför man döpte om klubben i mars 1971 till Gustavus Adolphus.
Premiärband var då hårdrockbandet Deep Purple.[1]

Sommaren 1966 skulle Rolling Stones, efter att ha varit på turné i USA, göra tre konserter i Sverige varav Cue Club var ett av ställena. Alla tre konserter ställdes dock in eftersom USA-turnén gått dåligt.

Gruppen Yes gjorde sin första Sverigespelning på Cue Club den 20 februari 1970.

Natten till den 1 februari 1976 sköt en 23-årig värnpliktig vid Lv 6, beväpnad med k-pist, sammanlagt 33 skott inne på klubben, Colliander och en 17-årig gäst dödas och fem andra skadades lindrigt. Mannen dömdes senare för dubbelmord och mordförsök till sju års fängelse.

Klubben återuppstod och lades ned med olika ledning fram till och med 6 januari 1996 då lokalen på Kungstorget där Cue Club låg brann ned.
Källa Wikipedia.


Det är tur att det finns folk som påminner en när minnet sviktar. För min del skrev jag ju mitt blogginlägg av en känsla jag fick  när jag tittade på "Upp till kamp2. Jag blev nostalgisk och gick tillbaka i min barndoms spår. Den kan vara slingerbultig. Jag har aldrig försökt vara någon historiker och jag hoppas att ingen har blivit sårad av mina fel i förra blogginlägget.
För övrigt tror jag att det finns ett sällskap till minne av Cue Club, jag tror de träffas ngn gång på Rondo. Jag har iallafall en kompis C.. som för något eller några år sedan var på en träff som hade med Cue att göra.
Ha de bäst/ Agneta

Upp till KAMP.

Peter Birro är ett geni. Iallafall vad det gäller denna superserie.
Jag var 10 år när serien utspelar sig 1965. Jag kommer ihåg att vi jag och mina kompisar, hade ett Indianläger alldeles vid foten av Älvsborgsbron. Där var skog och vi hade väldigt roligt. Vi var som sagt 10 år och var kanske för stora att leka denna rolllek. Men idag gör vuxna likadant. Bygger vikinga byar och bor där. Det är ungefär samma. Vi bildade familjer så det var ett slags "svärmeri"
Vid brons invigning var man såklart där med sina cyklar och käkade vattning varmkorv som det bjöds på. Det var prat om någon restaurang i ett av tornen. Jag har aldrig sett någon. :-)
Min pappa arbetatde på Eriksbergsvarvet. Det där med olyckor var vanligt. En gång när jag gick i högstadiet på Bräckeskolan hörde vi en djävla smäll. Det var syrgas från en svets som hade läckt i tanken. Hela skiten small av.
Vi fick gå hem. 90% av våra fäder arbetade på varven. Ambulanser och brandkåren körde i skyttetrafik.
Min pappa var inte med bland det utsmetade männen. De fick skrapa bort folk från båtens insida och lejdare.
Överhuvudtaget har Birro lyckats att få med de olika stämningarna som fanns i Göteborg. Det politiska klimatet och rockens betydelse. Det kan man tacka Styvbjörn för. Han som var Cue club´s pappa.
Han blev tyvärr senare skjuten och dog. Mannen, en som gjorde lumpen och som han nekat komma in. Detta var när Cue club´s adress var på Kungstorget och även jag frekventerade denna club.
Ibland lyckas militären med sin uppgift. Jag menar med att döda. I krig blir man hjälte och på gatan mördare.
Göteborg kallades för lilla Liverpool i rockkretsar. StyvBjörn C, hade ett öga för att se vilka som var på G.
Det var många band som var på Cue Club och strax efter blev jättestora namn.
Även svenska band hade sitt genombrott här.

Partaj!

Det finns olika sätt att festa.
Jag var på Tjörn och åt middag med goda vänner. Det var festligt med grillat, förrätt med fördrink etc.
Det var gott och väldigt trevligt.
I DN finns en artikel om Stockholmsveckan på Gotland.
Där är det så här.
" Men visst, vi har beställt in lite mindre champagne i år, jag tror vissa håller hårdare i pengarna, kanske bränner man 20.000 kronor i stället för 40.000 kronor på en kväll. Men i stort sett tror jag inte det är semestern som tar den stora smällen, det är nog mer troligt att folk håller på kostnaderna i hemmet, köper vanlig hushållsost i stället för fransk, dubbellagrad."

Här kan du läsa hela artikeln. Tack för tipset Karin.
http://www.dn.se/livsstil/visby-stockholmsveckan-stefan-kohler-ulf-skarin-marta-wahlstedt-fanny-soderlund-gustaf-engstrom-1.914350

Kaffe

Jag köpte pulver kaffe till resan i husvagnen till Tvååker. Ja det duger faktiskt. Ganska gott med lite vispad mjölk till. Nescafe mörkrost helt OK.
Men jag vet i sjutton vad som hände. För när jag skulle dricka mitt kaffe där i Tvååker, kändes det som om mina smaklökar domnat. :-O Det fanns ingen smak av kaffe.
Som tur räddade min kompis mej från huvudvärk. Hon bryggde kaffe, riktig kaffe i husvagnen. Vilken kvinna L. S
Ja man kan faktiskt få de av att man inte druckit sitt goa morgonkaffe. Huvudvärk menar jag nu.
Jag tittade på påsen.  Det stod ICA, nescafe.
Det borde finnas vissa kriterier för att man skall få använda ordet kaffe, tycker jag¨.
Köp aldrig ICA;s kaffesurugat i pulver. Misstänker att deras andra kaffe är samma skrot och korn. 
Du kan lika gärna plocka de bruna frön, som du och din små vänner använde som kaffe när du som barn lekte affär.
Veckans DISS ICAS s.k nescafe!

Valvaka

Hemliga bilder från Sverigedemokraternas EU-valvaka from Avanti Video on Vimeo.


Semester. Vad ska du göra på din semester?

Tänkte att om du har mycket semester att ta ut kan du få ett tips av mig här.

Skunk och Prinsessan och krigaren.

En av de bästa filmer jag sett Prinsessan och krigaren av Tom Tykwer. Här gör Skunk en låt med klipp från filmen.Två inlägg på en dag, hoppas det inte blev tjatigt, men jag har ju mycket att ta igen. Bloggen har levt en tynande tillvaro.

Retro

Hårdrockaren laddade min ipod med ny musik. Han har gått igenom min musik och snöar in på SKUNK.
Jag måste bara säga att jag tycker hon har en otrolig röst och en smärta som jag gillar. Yeah!

RSS 2.0