Du blir var du äter?

Äter du mycket halvfabrikat får du i dej 6-7 kg mat tillsatser per år. Hur ser man ut då?
Man har bara tittat efter om varje enskild tillsats ger några biverkningar.
I en engelsk studie finansierat av brittiska livsmedelsverket har man kollat in cocktail effekten. För att se efter om det har något samband mellan ADHA och hyperaktivitet. Dettaa har lett till att
Marks  Spencer tog bort färg och smakämnen från 4455 varor i England.
Men detta gäller ju inte för Sverige.
Om du köper t.ex Jennys Kåldolmar från fam. Dafgård (detta är en av de få halvfabrikat jag köper för jag tycker att de är så goda och det är så jobbigt att göra kåldolmar. Men nu tror jag att jag äter kålpudding istället. Det kommer inte in några kåldolmar över huvudtaget mer från Dafgård i mitt kök. Det står att det är ett gammalt familje recept och vet du min morsa och mormor hade inte tillgång till några som helst smaktillsatser. Men det gör Jennys kåldolmar, ja ok några stycken fattar du väl att det är i. Ja det är klart några stycken men kolla.
67 smaktillsater står det i innehållsförteckningen här följer ett litet smakprov, vad sägs om;
E233, E47, E450, E300, E304, E211 och smöraromer etc.
Man blir vad man äter blir man koncerverad då eller?
Det finns en bok om du vill ha reda på mer om vår mat. Den är skriven av Red.chef för DN Mats-Erik Nilsson.
Jag funderar starkt på att bli, ja vad kan man äta idag?

Tankar efter en dag i skogen.

Efter en dag i skogen med hundar är det gott att komma in i värmen.
Skogslivet suger gott i kroppen och ger själen näring. Jag gjorde upp en eld lätt som en plätt och det blev snabbt grillglöd till korvarna. Ja du vet väl vilka problem det kan vara. Jag menar vem går omkring med 1 kg GP under armen. Men näver löser allt bättre än tändvätska.
Lyssnar på Janis Joplin och dricker ett glas Rioja samtidigt som jag lagar Thai kyckling ala Magneta.
Tillbaka till Janis. Jag har hört von Ugglas sjunga hennes sånger och det låter nästan lika som Janis, visst det var bra. Ni som är yngre kanske aldrig har hört J J och då har ni några karameller att suga på. Orignalet är bättre än covern helt klart. Man kan köpa J J Greatest hit till Nice Price.
Det passar ju bra om du ser på  "Upp till kamp" samma tidsperiod. När jag ser denna suveräna serie av Birro luktar jag lite på min tidiga barndoms gatlukter i Göteborg.
Några år senare än vad som är i serien gick även jag på Cue Club. Detta innan dåren sköt Styvbjörn Corliander med en k-pist på Gustavius Adolfus som clubben hette då. Styvbjörn visade Göteborg för många av rockvärldens unga talanger. Alla vär där innan de strax blev berömda på riktigt. Vilken näsa för talanger han hade´.
Du är inte glömd Styvbjörn. Nu skulle det passa med en bra länk men det har jag tyvärr inte.
Ciao på er.

Livet leker inte.

Nej det gör det inte livet alltså leker inte. Det är bara en massa måste, ska bara, gör detta. Hela tiden bara mas.urk.
Solen skiner det är gott väder man kan vara ute, jag vill vara inne och fixa min hemsida. Men då får man ågren man kan ju inte var inne när solen skiner nu när den fattat att man måste ha sol om vi ska överleva en vinter till.
Fy va trist. Nä kul ska de vara. Kolla den hör länken antingen flinar du eller oxå blir du förbannad.
http://www.knappnytt.nu/ShowEpisode.aspx?id=5

Fick den av min hårdrockar son. Han mår bra nu tack vare Aloe Vera och ett fantastiskt eget imunförsvar.
Ska sätta mej framför soffan och dö en bit nu ni får ha de gött allesammans men imorgon möter jag mina gulliga pigga ettor igen. I just love them, men det är som att åka expresståg man går på på måndag och sedan är det fredag fullt ös. Phu.
Sleep well. And Ciao

Upp till kamp!

Var det fler än jag som reagerade över att dom rökade så förb... i Peter Birros ny serie Upp till kamp?
När jag senare tänker efter, jag var 10 år då, så var det ju så att rökningen på den tiden inte var farlig. Alla rökte. Istället för rökrum fanns så kyffen för icke rökare. :-))
Mina föräldrar rökte bägge två. När vi var på semester och åkte ner till Tyskland rökte både farsan och morsan i framsätet och jag och min syster satt där bak. Obältade så¨klart. Min syster blev alltid "åksjuk"??? Stackars henne.
Hon var nog inte åksjuk utan fick någon form av nikotinförgiftning.
Tur att vårt sätt att se på ciggen har förändrats. Jag menar jag har svårt att se mig själv undervisa barn och stå där och blossa på en John Silver utan filter. Till och med läkaren rökte på mottagningen.
Allt har inte blivit sämre. Tack och lov.;-)
Have a nice night!

Musik, då blir man glad

Var uppe och kollade min mail. Såg efter om någon tittat på min blogg. Nä Surfa vidare träffa på freddes blogg och fick detta tipset. Yeah man blir glad om musik. Tack fredde888. Om klickar på bilden kommer du till ett ställe där du kan ladda ner en Brucan låt helt gratis. What about that. Tur det finns bra Amerikaner också inte bara Busch typer.
Agneta

Höst

Idag har jag fixat lister på de fönster där gardinerna står rakt ut när det blåser. Äntligen. Det spelar ju inte någon roll hur mycket man eldar när det finns delar av huset som är värsta kallraset. Det var bra väder också solen sken ibland igenom molnen och det var hög luft. Jag är fortfarande lite Göteborgs förstörd. Där betyder hög luft invertion och man varnas för att gå ut om man är astmatiker.
JAg läste gårdagens kolumnist min favorit i Aftonbladet Nima Daryamadj. Han berättar om Englands och USA;s girighetspolitik angående Irans olja. Hur de fixar till avsättningar av regeringar och statskupper hit och dit. Snacka om terrorism. Kontentan är att "I stället för att bry sig om allas bästa tänker man bara på sitt eget.
Annars har min hårdrockare till sons brännskador läkt väldigt bra. Inga svarta märken eller levrade blodskorpor på läpparna. Han kan till och med ta på sig Mc-hjälmen och köra moppen. Aloe Veran har gjort sitt jobb. Nu ser han mer ut som en rosa panter i ansiktet.
Positivt idag: Debatten om flaskvatten. Landet som har ett av det bästa grundvattnet, försöker ta död på snobberiet med flaskvattnet. SNACkA om onödig transport. Långtradare från Frankrike fullastade med vatten. Sämre än vårt eget, genom hela Europa. Phuu.
Negativt idag: Moderat tanten som vill bestämma över ungdomarnas sexvanor. Dom har för mycket sex enligt henne. ? Vad menar hon?  Ska vi anlägga sex schema, ju yngre destå mindre. Hon måste vara avensjuk.   ;-)
Cia Magneta

RSS 2.0