Min sons olyckliga eldning. Jag älskar Aloe Vera

Det gör ont när jag ser på min hårdrockare till son. Han har svarta ränder och munpartiet är uppsvullet och sårigt. Han ser ut som fan alttså. Han kom hem i förrgår och försvann snabbt upp på övervåningen. Efter kom kompisen. De hade varit och badat vid sjön. Efter ett tag kommer han ut med handduk över ansiktet. Mamma det svullnar upp, ansiktet svullnar upp. Jag upp som ett skott. Tankar som kom var allergichock.Vad har hänt. Elden den flammade upp. JAg blev helt stel va sjutton, djävlar och innan jag fick se hur han såg ut hade jag 1000 bilder i mitt eget huvud. Brandmannen från Göteborg som fördärvade hela sitt liv. Hjälp.
Det såg inte så djävligt ut men vadå klart man får chocken ändå. Fram med kylklabb och ren linneduk. Senare satte jag på Alo Vera gel. Det kan man göra om det inte har blivit sår. Jag hade kontakt med sjukhusupplysningen.  Det svullnade upp ändå mer under natten och vi åkte in till läkaren i Tanum. De tyckte det var ok med Aloe Vera man använder detta i Uppsala vid hudtransplantationer som orsakats av brännskador.Aloen lindrar för den är smärtstillande och antiseptiskt verkande. bla alltså en mycket användbar växt.
Vi fick åka hem det såg bra ut och troligtvis blir det inga ärr. Vi köpte Aloe Vera juice på vägen det ska man tvätta med 3 ggr/dag och är bättre när det blir sår för det har det ju blivit.
Huden den stela har ju lossat och det är inte tillräckligt läkt med skinn så det ser fakttiskt inget roligt ut. :-(.
Jag har svårt att se på honom och han har svårt att jag ser på honom det är en enda stor soppa. Ibland får jag stora självan när jag tänker på vad som kan ha hänt. Han hällde bensin på elden för att den skulle få mera fjutt. Bensinen exploderade rätt upp i ansiktet och bensin flög. De var vid sjön han slängde sig i vattnet. Tänk om de hade varit någon annanstans då hade läget varit. Nä jag orkar inte tänka på det. Det är farligt att vara ung och man kan få hjärtattack av tonåringar. Ta vara på dagen och tiden, du finns nu.
Magneta

Ursäkta att jag bara är kvinna.

Jag såg filmen "Vatten" som gick på 2:an i lördags. Det var en indisk film som handlade om änkor i Indien. En änka hade tre val 1. Brännas på bål tillsammans med sin man. 2. Bo i ett kosterlikande hus. Förbjuden att leva normalt. Det fanns förbjuden mat, förbud att gå ut,  förbud att må bra etc. 3. Gifta sig med brodern till sin döde man.  Det var en del äldre kvinnor och de var inte precis snälla mot varandra. Det kom många unga till huset. Den yngsta änkan var 8 år. .. För att göra en lång historia kort så efter att ha blivit utsatt för övergrepp tog en av systrarna henne därifrån. Även änkor måste betala hyra så därför var de tvugna att åtminstone ha en prostituerad. Ladda ner filmen och se den. Väldigt tung men väldigt vacker mycket Indisk atmosfär.
Det överklagades för några dagar sedan över en dom som gett mannen som dödade sin sambo med slag och strypgrepp 10 års fängelse. Det ansågs som förmildrande omständigheter att de bodde ihop. Straff för mord ligger på 10års  fängelse till livstidsfängelse. Om mannen hade mördat en annan man vad hade rubricerats för straff då?
Hade hon kanske fel kläder på sig denna dag eller vågade hon ta ton? Kvinnor och barn är slagpåsar, det blir inte så mycket av straffen när det kommer till kritan. När sedan barnen eller kvinnan dör förbannar man sin dumhet och säger att nu ska vi vara mer uppmärksamma. En dag senare är allt glömt "Alzeimer tycks överrumpla alla". Det kanske är dags att ställa dem som dömer tillsvars för vad de gör. Ut men namn och foto på de domare som frikänner våldtäcksmän därför att de inte visste att "hon bara var 12 år" Eller hon gjorde inte tillräckligt med motstånd. Man kan bli mordisk för mindre. Det behöver inte bara handla om kvinnor. En ung man jag känner blev nerslagen en lördag när han var ute och partajade. Killen som misshandlade honom riktade sparkar gång på gång mot hans huvud. Han tilll och med knöt skon innan han måttade sista sparken.
Offret kan inte arbeta idag 2 år senare. Han får huvudvärk och har svårt med koncentrationen. Killen som misshandlade honom fick 6 månader och var ute efter 3 månader.
Vad är fel? JAg bara undrar?
Positivt idag!  Idag hejar jag på asfaltsindianerna.
Negativt idag!  Vädret, är sommaren slut?
Dagens höjdpunkt. Föreläsaren John Steinbeck väldigt humoristisk med stort hjärta.
Magneta

Back to work

Första dagen på skolan. Snacka om att man är lite seg i knoppen. Det är som om skolvärlden försvunnit. Men under eftermiddagen började det att kännas som vanligt. Vi är ju här utan barnen. Lägger upp skolårets grovplanering tillsammans med resten av arbetslaget. Får lite utbildningar, utvärderar förra året och skriver in nya mål. Ja det är det vi gör.
Sista semester dagen hade vi fint besök. Est, Karin och tjejerna kom upp. De hade varitpå Norden Ark så då är de ju nästan här. Jag skämtade med Est över hans berömelse. Han berättade att det skulle bi uppläsning av boken, Luftslotet som sprängdes i orginalform på lördag morgon. Och där var namnen inte ändrade. Est är nämligen förebild till Anders Andersson som är läkaren i boken om Lisbeth Sahlander. Vi var 3 st  som fattaade ganska snabbt att den läkaren i boken stämde lite väl mycket överens med den som vi kände men inte kallas Anders. Ja så kan de vara.
Jag tycker för övrigt att alla vi kvinnor skulle ha lite L Sahlander i oss. Då kanske vi skulle få gå ifred på kvällarna och dessutom skulle rättsväsendets aspiranter inte vara lika snabba att frikänna männen från självklara våldtäker.
Ja menar tror de på fullaste allvar att unga kvinnor vill ha gruppsex med ett gäng unga värstingkillar i gångtunneln. Eller att vi tycker om att spricka både här och där. Nä synd och skam. Det är faktiskt något vi måste ta tag i men hur? Mannen den så kallade 21-åringen tyckte till kvinnan han våldfört sig på "tyckte du också att du blivit våldtagen". Det måste ju ha blivit fel någonstans. Uppfostrar vi våra pojkar fel? Får de otydliga signaler från oss kvinnor? Vad det gäller domstolarna kan jag bara rekomender dej att läsa Catrine och rättvisan. Du kommer att koka över det är helt klart.
Det är sent, goodnight

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0