Trist

Det är faktiskt  rätt trist att inte få respons. Man undrar varför man skriver. Jag har försökt överdriva och skrivit om allt som finns men inget går hem. Det är synd om människan , eller vad sa han Strindberg

Konsumtion

Läste att Sverige har världens största affärsyta per person. Vi har alltså flest affärer per person i världen. Vi handlar friskt. Handlandet har blitvit en familjeutflykt, en hobbie. Jag visst låter det sjukt.  Jag hatar stora affärer. En gång när jag var på IKEA och skulle köpa några glas, en kruka och värmeljus. (Jag åker förbi IKEA när jag hälsar på morsan i Kungsbacka). Var det som vanligt fullt av familjer med de stackars barnen fullt påklädda ilröda i ansiketet av skrik och ilska för att de var alldeles för varma och tyckte antagligen att det var pest att vara där. Nu ska vi ut och ha kvalitetstid hela familjen. Vi åker till IKEA. Jag var tvungen att ställa mina saker i ett hörn. Jag orkade inte att stå i kö för dessa saker med öronen fulla med skrik av små barn vars föräldrar antagligen hade öronproppar i öronen eftersom de ignorerade sina guldklimpar totalt och fortsatte att prata om mattan som de eventuellt skulle köpa. PAssar den verkligen ihop med soffan eller är det fel nyans?
Jag ryser. Jag antar en utmaning att inte köpa något onödigt på länge, förrutom saker som behövs.

Var här och nu. En minut senare är det slut.

Jag skulle köra till Tjörn. Jag åkte i strålande solsken, -5 grader. Det var så vackert. Allt gick i grått, typiskt november, men så vackert. Mörk gråa trädstammar, sienna bruna grässtrån med isfrostade stjälkar, gärden med rimfrost över den svarta myllan. Det gamla älgpasstornet som ger vika av ålder.
Jag tycker om att färdas i bilen, insluten i värme, hjulen tar mig framåt och jag rullar fram i ett landskap som hela tiden ger mig nya överasknigar, trots att jag kört den förrut. Slöjor av dimma drar över gärden och gör hela scenen som en "det är för vackert för att vara sant".  Man sitter på väg någon stans och vet inte vad som ska hända.. OK man har ett  mål. MEn under vägendit har du så många val. Du vet inte vem du träffar. Någon du käner sedan tidigare. Någon som du aldrig träffat. Två minuter senare ser jag en ansamling av slöjor av dimma och tänker ha ha dom har gaddat ihop sig. Men när man kommer ut möts man återigen av solen. Men så var ej fallet. Dimma hela vägen från Rabbalshede till Tjörn körde jag i mjölk. Såg inget framför mig. Jag kom fram senare n jag tänkt mig. Av Tjörn bron såg jag ingenting. Jag tänkte på olyckan när jag jobbade som fritidspedagog på Blåsvädersgatan. Min kollega bor fortfarande i Mollesund. Men just denna morgon låg hon över hos sin son i Gbg för hon var tidig, öppnade kl 0645. Bilar åkte över bron, såg ingenting och hamnade i intet. En båt hade kört fel och dragit med sig hela körbanan. Den första bilen som fattade att något var fel stannade och såg flera bilars ljus köra och försvinna, trotts blinkande och ja hur skulle man gjort.
Ja sådana nojor har jag. JAg sa en gång till en mamma som hade en liten kille som allid var förkyld, jag är så glad över att min lille E är så frisk. Tre år och aldrig sjuk. Sedan fick han 4 års helvete av sin lekumi och behandling innan han dog när han var 7. Det är tio år sedan och min själ gråter fortfarande varje dag varje minut medan jag själv går vidare och´försöker göra det bästa av mit liv, Man lever bara en gång och varje minut är en minut mindre.

musik, man kan få gåshud för mindre

Lyssna på denna mobilförsäljare. snacka om waste of live. Han är ju lika bra som Pavarotti var och vad har han i jämförelse?

Är han duktig..

http://www.video-klipp.se/view_video.php?viewkey=76a6704b08093c652fd7

Vad elak jag var.

Usch, det känns lite som jag tappade humöret när jag skrev ner en del av lärarna och skolan. Men nu när jag sitter här för att linda lite bomull runt för avdramatisera det jag skrev, känner jag helt plötsligt, nä f.. heller-
Jag kan ju däremot skriva om de bra lärare jag träffat och de bra lärare som jag arbetar med. T.ex , förra läsåret var vi på ett studiebesök på Fridaskolan i Trollhättan. Vi blev så imponerade och jag blev så avensjuk över att andras barn kunde vara så lyckligt lottade. Medan min son går i T-skolan som (jag kan knappt hålla mig för skratt) säger sej ska bli Sveriges bästa skola. Det finns säkert bra lärare i denna skolan men dom tar aldrig kontakt med dej som förälder utan det får man se till själv. Även om du har haft ett möte för att be dem att kontakta dej så gör dom inte det.
Nu något helt annat. Jag märker att jag inte håller det jag lovade. Jag menar lägg in saker och ting o bomull. Jag är nog inte den typ av människa som inte kan säga till om något är fel.
Som detta att Örnen flyttades för att det var sport istället. Grrrrrrr. Jag menar hur slutade Örnen sist gång. Någon dog eller kan han klara sej. Nessim, som var helt själv i Tyskland och bevakade skurkar medan tyska polisen var tvungen att åka hem och hämta sina barn på dagis. Hans chef Örnen var ta mej sjutton inte bättre. Flirtade med en av alla sina kvinnor. Han var i Tyskland fast han inte skulle vara där. Vad är Örnen utan honom. Hallo! Han kan väl bara inte dö. Fast han var ju död. Tror jag eller? Jag tror han vaknar till liv och säger.
-Det var för jobbigt att flänga runt och kyssa alla kvinnor jag har varit ihop med innan jag kan gå över till andra sidan.
Agneta

Skolan vad gör den med våra barn?

Ibland undrar jag vad skolan gör med ungdomar. Speciellt i högstadiet. Varför tar man inte till vara de kvaliteter ungdomar har idag i stället för att motarbeta kraften och få dom emot sej. Det finns dom som klarar av den gamla pluggskolan såsom den var när jag var tonåring. Det är skrämande men skolan har där inte förändrats någonting. Alltså man kan snacka om att man har nya program, nya ämnen,nya hjälpmedel, men synen på eleven är densamma som då. Synen på kunskap är den samma som då. Att mäta kunskap är den samma som då.
Med samma som då, menar jag den skolan jag gick i, för tja typ 100 år sedan. Var den bra? NEJ.. Var lärarna bra? NEJ. Lärde jag mej något? NEJ. JAg fick göra om allt på Kom.Vux och det var då jag upptäckte att jag inte var blåst.
Är nu själv lärare i de lägre åldrarna och jag tycker fortfarande att synen på elever är knasig minst sakt av större delen av lärarna. Vi hade en bra lärare på den skolan jag gick. En som man kunde gå till när det var jobbigt. En fristad i skolan. Han var inte omtyckt av de andra lärarna. Han var konstig. HAn var bohem och konstnär. Han var radikal.
Ja du förstår, eller gör du inte det.

Höst vid havet

En promenad i solsken på Resö. Tillsammans med Katti och min hund.
Sommarstugorna var stängda och de norska flaggorna lyste med sin frånvaro, skönt.

304602-2





Höst vid havet

Gissa textförfattaren!

Du som fixar texten har lite försprång om du sett upp till kamp.
Texförfattaren var ju inte med i serien men i tiden.
År 1970 i Augusti skrevs följande: Gud va vacker den är. Det är inte bara ord som under my ambrella eller I love D;j

Hello my friend
so happy to see you again
I´m so alone
All by myself
Have you heard Baby
What the winds blowing down
Have you heard Baby
A lot of peoples coming right on down

Communication i coming on strong
It don´t give a damn Baby
if your hair is short or long

I said get out of your grave
Everybody i dancing in the street
Do what you know don´t be slow
You gotta practice what you preach
Cause it´s time for you and me
come to face reality

Forget about the past Baby
Things aint what they use to be
Keep on Straight Ahead

We got to stand side by side
We got to stand tgether and organize
They say power to the people
that´s what they´re screamin
Freedom of the soul
Pass it o. Pass it on to the young and old.

You got to tell the children the truth
they don´t need a whole lot of lies
Cause one of the days Baby
They´ll be running things.

So when you give them love
You better give it right
Woman - Child - Man and Wife
the best love to have is the Love of Life

Hello my friend
So good to see you again
Been all by myself
I don´t thing I can make it alone
Keep Puxhing Ahead.

Det var det. Underbar text och musiken till ja den borde alla få höra.
Vem är det? Svara och gissa jag skriver tillbaka

År 2005 tjänade chefen 411 gånger mer än arbetaren.

I Aftonbladet skriver Stefan Jonsson om Naomi Kleins nya bok "Chockdoktrinen". Kapitalismen som katastrof. En av huvudpersonerna är Milton Friedman, han som mottog Nobels ekonomipris 1975. Alla visste att han var Pinochets rådgivare i ekonomi efter att CIA hjälp Pinochet till makten. Detta trots att M Friedman visste att Pinochet använde tortyr som hjälp för sin omstöpning av ekonomin.
Hans åsikt- endast kris - inbillad eller verklig kan åstadkomma verklig förändring. Finns ingen kris kan man åstadkomma en. Se Irak och USÁ Allt sker på de amerikanska skattebetalarnas och det irakiska folkets bekostnad.
För det globala näringslivet är det en lysande affär.
När orkanen ödelagt New Orleans, när tsunamin svept bort alla samhällen kring kusten, eller när börsen kraschat först i krisskeden och chocktillstånd har nyliberala ideér kunnat ta iniativet för att privatisera allmänningarna, förbjuda fackförbunden avskaffa social service släppa priserna fria och cementera äganderätten över centralbankens överhöghet.
Utländska företag administrar deras vattenledningar och telefonlinjer. Känns det bekant?
Vad håller vårt styre på med här i Sverige? Smyger de in nyliberalismen. Vilken kris använder de sig av? Vill vi ha det så? Vad ska vi göra åt det?
Läs på kultursidan i Afonbladet den 30/10. Eller varför inte köp boken
Agneta

RSS 2.0